måndag 28 juni 2010

Hemma från storstaden






Ja då har man varit hemma i sköna Sverige ett tag efter vår helg i Berlin. Ja förra helgen var jag och Daniel i Berlin. Vi bodde hos en gammal kär vän till mig som arbetar och bor där. Det blev en miniweekend eftersom vi reste utan Iza, så från fredag vid 15.00 till söndag vid 13.00 hade vi på oss att upptäcka denna gigantiska stad.

Det var verkligen en stor stad med en skön atmosfär. Vi hann inte se allt men mycket hann vi med. På fredagen skulle vi först hitta hem till Jonas som ännu inte slutat jobba. Vi blev insläppta av en rumskompis så vi kunde ställa väskorna i lägenheten. Sedan gav vi oss av för att upptäcka området där vi skulle bo. Vi strosade runt ett tag sedan träffade vi upp Jonas i lägenheten. Vi hängde på ungkarlslivsstilen dit vi nu kom som innebar en liten tupplur för att sedan orka gå ut på stadens klubbar vid 01.00 och återvända vid 06.00 på morgonen.

Som tur var orkade vi oss upp vid 12 tiden för att hinna se så mycket som möjligt på lördagen. Först gick vi på zoo : ) det var ett mycket bra zoo med alla möjliga djur. Den omtalade pandan hittade vi också, den var dock mycket stilla som om den var sövd. Jonas som varit i Kina och sett pandor sa dock att det var ett mycket långsamt djur så det var nog inget konstigt med det.
De hade även en mycket avancerat akvarium med allt som man ska kunna se i ett barriärrev. Så det var koraller och fiskar i alla fäger. Sjöhästar, maneter och rockor och mycket mer. Det kändes som att man varit på en dyktur i Stora barriärrevet när man kom ut därifrån.

Efter zoo gick vi genom en gigantisk mycket vacker park som just denna dag hade ett långt gay pride tåg med vagnar och många utklädda figurer. Solen sken, musik spelades och folk var glada. Tyskland känns abolut inte som landet som dömmer så barnfamiljer var där med fika och tittade på paraden.

Man fick känslan av att hela landet var öppensinnat och hade inte så mycket olika regler och förmaningar. Man gjorde lite som man ville och kände för. Vi hann med lite sevärdheter som Berliner Dom och Brandenburger Tor. Vi hann äta bratwurst och sitta på uteservering och dricka drinkar medan vi tittade på folk i kvällssolen.

Staden gav ett mycket trevligt och avslappnat intryck och jag tror absolut att vi kommer att åka tillbaka dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar