lördag 12 juni 2010

Andalusien, Spanien.




Över påsklovet var jag ,Daniel, Iza, mina föräldrar och mina två bröder en vecka till Nerja som ligger 4,5 mil öster om Malaga i södra Spanien.

Det var första gången vi flög med Iza som då var 7 månader. Bara det att flyga med ett litet barn var ju helt nytt för oss. Självklart blev flyget försenat i 2,5 timme och fick mellanland en extra gång i Köpenhamn. Då hade vi betalat extra för att slippa mellanlanda. Jaja, det gick rätt bra men Iza blev uttråkat i slutet av flygresan. Och de som designat "skötbordet" på flygtoalettet kan aldrg ha bytt en blöja själv. Det var jättelitet och smalt utan kanter. Eftersom man inte fick plats två i den minimala toaletten fick Daniel hålla i Iza utifrån toaletten medan jag stod där inne och bytte blöja. Som tur var behövde vi bara byta en blöja på dit och hem väg för det var inte roligt. Annars gick det bra, inga problem med öron och Iza sov hela vägen hem så den turen var helt problemfri. Vi flög med Norwegien och det kostade ca. 3000 per person (lite dyrare eftersom det var påsklov och eftersom vi inte ville mellanlanda)

Sedan till där vi bodde. Vi hyrde en 10 bäddars lägenhet mitt i Nerja som vi hittade på Blocket (det finns jättemycket billiga lägenheter och hus utomlands att hyra där). Det var perfekt att hya lägenhet när vi var så många och med tanke på att Iza var med. Vi betalade 7500:- för en vecka och då var det en jättefin lägenhet. Det var egen ingång, takterass med bubbelpool och bastu och allt annat man kunde tänkas behöva som micro, kaffebryggare, barnsäng, barnmatstol, vattenkokare m.m. Vi kommer absolut att hyra lägenhet igen när vi reser.

Själva platsen Nerja var en lyckoträff. En lugn och mycket vacker liten bergsstad/by precis vid havet. Jätterent och mycket att se. Bara några km bort låg Frigiliana som flera gånger utsetts till Spaniens vackraste by. Sedan bara en bit bort kunde man besöka europast största grottsystem Cueva de Nerja med upp till 130 meter i takhöjd.

1 kommentar:

  1. haha, kul med skötbordet där! Det är förvånandsvärt ofta som man slås av tanken att den som designat någon produkt inte ens kan ha provat använt den själv, för den är så opraktiskt :)

    SvaraRadera